Gábor C. 2015.02.14. 13:29

Kung Hei Fat Choi

Hamarosan itt az újév. Köszönhetően a holdújévnek, a.k.a. [also known as] kínai tavaszünnep. Kínában ez a karácsony, húsvét, szilveszter és újév egyben. Ilyenkor a nemcsak egy 3-5 napos felvonulásos-tűzijátékos dorbézolás következik, de a világ legnagyobb népvándorlása is.Mivel ez a nagy ünnep a naptárban, ilyenkor szokás családot és barátokat meglátogatni akármilyen messze is van.  Közel egy milliárd ember kel útra az óceánok minden oldaláról, közelről és távolról, vörösbe és aranyba borul, giccsbe burkolózik, berendezkedik a fesztiválhangulat. Nagy evések ahead :) Munkaszünet is lehetővé teszi ezt, például ahol hét napos a munkahét (ez termelőiparban, belső- és észak Kínában nem ritka) ilyenkor egy hónapos a szünet (nem úgy itt délen, csak három nap szünet).

Nekem is segít, mert újévi fogadalmam - amit tartani is szeretnék - az az, hogy többet írjak, blogoljak. Ígérem meg fogok érkezni Hong Kongba, itt is sok beszámolni valóm van. Első ázsiai kirándulás persze mély nyomot hagyott, sok beszámolni valót hozott. A hétköznapok ugyanakkor ugyanolyan fontosak, az élet nem a különlegesnek tűnő alkalmakból áll csak, sőt. Milyen az élet? Hogy lehet boldogulni? Milyenek az emberi kapcsolatok? Hogyan élnek ennyien ilyen közel egymáshoz? Milyen a munka? Milyen a hétvége?

Xin Nian Kuai Le!

dscf4064.JPG

dscf4049.JPG

dscf4051.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://azsiakapuja.blog.hu/api/trackback/id/tr417174487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása